mexickÁ KUCHYNĚ

Gastronomie zapsaná v UNESCO

NÁŠ TIP

  • Tacos 
  • Guacamole
  • Koktejl Margarita 

MEXICKÁ GASTRONOMIE

Mexická kuchyně je jednou z nejosobitějších a nejznámějších kuchyní a její pokrmy se podávají po celém světě. Začala se formovat již během doby kolonizace smícháním gastronomických zvyků tehdejší evropské a indiánské kuchyně. Tento mix dal vznik bohatému rejstříku barev, chutí a vůní. 

Základem této kuchyně je kukuřice, indiány kultivovaná jako posvátná rostlina. Nejčastěji se podává ve formě placek - tortilla, pokud ji však naplníme směsí, vznikne v případě kukuřičné placky buď taco, nebo burrito v případě placky pšeničné. Nesmí chybět chilli papričky, kterých je rovněž obrovské množství druhů a bez kterých si Mexičan neumí představit prakticky žádné jídlo, také je součástí dezertů, ovoce nebo zmrzliny. Z nápojů je nejdůležitejším je bezesporu Tequila, vyráběná ze srdcí agáve. 

Více informací o mexické gastronomii najdete v našem online  E-BOOKU ZDARMA.

Doporučujeme:

Jednodenní výlety v Mexiku

Poznávací okruhy po Yucatánu a Mexiku
Pobytové balíčky LEVNEMEX 2020

Získejte E-BOOK ZDARMA
PŘÍPRAVA NA CESTU DO MEXIKA

Získejte zdarma průvodce

7 KLÍČŮ K MEXIKU

Připravujeme pro vás E-BOOK zdarma s názvem 7 KLÍČŮ K MEXIKU. Pokud máte zájem o jeho zaslání klikněte zde níže.

7 KLÍČŮ K MEXIKU
www.mexikocesky.cz